Köttlåda och Lammlåda från Jäverön!

Med minsta möjliga miljöpåverkan och bästa möjliga djuromsorg har vi äran att presentera ett fantastiskt kvalitetskött.
 
När som helst är du Välkommen att besöka oss på Jäverön så kan du själv se hur bra djuren har det. 



Beställning.
Välj mellan styckningar och olika lådor enl nedan. 
Skicka din beställning via kontakt@javeron.se


Notera!
Vänligen notera att vårt pris/kilo är faktiskt vikt i låda/förpackning. Många andra saluför sitt kött som slaktvikt. I de fallen försvinner vikt i både lagring och putsning varför det slutliga kilopriset blir högre. 


Vi marknadsför lådorna via Facebook. 
Oftast är det under hösten som det går att beställa.
"Gilla Jäverön" så missar du inte chansen!



Lammlåda.  

Leverans Hösten 2016.

21 eller 22 oktober. 
Beställ senast 15 oktober. 

18 eller 19 november.
Beställ senast 8 november.



Lammen väger mellan 16 och 24 kilo.
Du kan köpa ett helt eller ett halvt lamm.
 
Pris.
Helt lamm; 70 kr kilot
Grovstyckat; 85 kr kilot
Fin eller grillstyckat; 120 kr kilot          
För halvt lamm tillkommer 2 kr/kilo

Rökt bog eller lår??
Det finns ett begränsat utbud av rökt lammbog/lår.
Pris 205 kr/kilo för lår och 135 kr/kilo för bog. Vakuumpackat.


 

Nötköttslåda.

Jäverögrytan ca 5-6 kg
med detaljer som Fransyska,
Ytterlår, Bog och Högrev.                        Pris;  160 kr/kilo  
 
Jäverösteken ca 5-6 kg.
med detaljer som  Innanlår,
Entrecote, Rostbiff och Ryggbiff            Pris; 195 kr/kilo 

Köttfärslåda
5 kg                                                            Pris:  465 kr
10 kg                                                          Pris:  890 kr


Vakuumförpackat?
Vil du ha styckningsdetaljerna förpackade i vakuumpåse?
Det går att få mot ett tillägg om 12 kr/förpackning.



Livet på Jäverön.

Djuren går tillsammans i in flock under hela året.
Sommartid betar de på öns strandängar, vilket djur har
gjort sedan 1600-talet.
Under vintern får de hö och sk. ensilage och har tillgång till vindskydd. Jordbruk och djurskötseln bedrivs ekologisk.

Småskalig och ekologisk produktion med djur på bete är det ursprungliga sättet att producera mat.
Det ger djuren möjlighet till sitt naturliga beteende långt från stress och snabbuppfödning. 
Köttet blir smakrikt och du kan njuta med gott samvete!
Dessutom sker all slakt på ett litet lokalt slakteri



Notera!
Vi marknadsför lådorna via Facebook. 
Oftast är det under hösten som det går att beställa.
"Gilla Jäverön" så missar du inte chansen!


Då får du även kontinuerlig information om tex Julbord, köttlåda, kosläpp, ponyridning, gårdsbutik m.m.