P1010025
Vy ftån färjeläget på Herrön
Fotot Gladh

Hej och Välkommen till oss - till Jäverön och till hemsidan! 

 

Vi som bedriver jordbruk och turism här på Jäverön heter Susanne.

Till familjen hör fyra vuxna och utflugna barn och ett hemavarande.

 

Och så alla djuren förstås! Hundar, katter, kaniner, ja... du kan själv läsa om alla våra djur under en av de andra flikarna.

 

Jordbruket består av att vi har köttraskor och får. Det ekologiska jordbruket procucerar vintermat till djuren. Mest ensilage och lite hö. I vår gårdsbutik går det sedan att köpa närproducerat ägg och kött (beställning) från Jäverön.

 

De som kommer hit som turister har väldigt mycket att välja mellan. Vandringsleder, öppen gård, glasscafé, fika, cykelled, båtbrygga, båtbuss, bo på lantgård, vindskydd, grillplatser, badstrand, fiske, konferens och kick off, ja det finns en hel massa goda anledningar till varför du skall besöka Jäverön!

Över dagen, över natten eller kanske en hel vecka!

 

Surfa runt bland våra andra sidor så ser du allt vi har att erbjuda!

 

Här på Jäverön finns 5 hushåll och ca 10 personer bor på ön året runt.

Sommartid när alla de ca 120 fritidshusen är fyllda av släkt och vänner, ja då kan befolkningen passera 500 st. Ön är på ungefär 900 hektar. Karlstad kommun som äger ön bedriver ett aktivt skogsbruk men har även satt av flera områden till reservat.

Många av ägarna till fritidshusen är med i Jäverö stugförening.

 

För att komma hit åker de flesta båt, och många besökare väljer båtbuss eller bilfärjan. Men då det egentligen bara finns en väg upp till "byn", så har man inte så stor nytta av bil.  Bäst gör sig Jäverön till fots, per cykel eller till häst!

 

Välkommen du också!